perjantai 16. tammikuuta 2015

Ensimmäiset menetetyt kruununi



Sanni hei!

Vaihtokevät on startannut täällä Ruotsissa. Arvaa mikä oli ensimmäinen ostokseni? Vesipullo! Tai ei oikeastaan mikä tahansa vesipullo, vaan vitamiinivesipullo. Hivenen tylsää ehkä, mutta onneksi sentään vitamiinivesipullo eikä pelkkä vesipullo. Oli vain kauhea jano. Tai ei oikeastaan ollut, mutta ajattelin lykätä sillä kehittyvää nälkää eteenpäin ja huolehtia nesteytyksestä - toisin sanoen varsin hyvä ensimmäinen ostos!

Tai ehkä olisin sittenkin voinut valita jännittävämmin, koska ostin merkkiä, jota saa myös Suomesta. Lähes koko junamatkan ajan Sundsvalliin pohdin valintaani, sillä edessäni istuvalla miehellä oli toisen merkkinen vesipullo. Sellainen, jota myös harkitsin ostavani. En kuollakseni muista sen merkin nimeä, mutta näytti joltain terveysjuomalta sekin. Sittemmin olen nähnyt sitä muillakin ruotsalaisilla. Ensi kerralla taidan ostaa sellaisen pullon. Niitä en ole nähnyt Suomessa ja niissä on Aloe Veraa. Kuten sanottu: varmaan jotain terveysjuomaa. Pullokin on sen muotoinen.

Toisaalta puolustaakseni vielä valintaani kerrottakoon, että en ollut maistanut valitsemaani makua, mansikka-raparperia, ennen. Oli hyvää, joten eiköhän juomani kuitenkin ollut rahan väärti. Maku oli kyllä hieman esanssinen, mutta raparperin ja mansikan maut ovat aina hyvä kombo.

Ai niin! Melkein unohdin kertoa mistä ostin pullon! Ostin sen Arlandan lentokentältä junaa odotellessani. Kauppa muistutti vähän Ärrää. Tervehdin siellä ensimmäistä kertaa ketään ruotsiksi ja käytin ensimmäistä kertaa kruunuja. Niiden käyttö vaatii opettelua, kuten uusien valuuttojen käyttö aina. Luulen kuitenkin oppineeni, että täällä kolikon koon kasvaessa sen arvo pienenee. Tavallaan loogista.


Nyt juon kahvia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti